Quotes
 • We are asleep with compasses
  in our hands.
  William Stanley Merwin (1927)

 • Anyone who stops learning is old,
  whether at twenty or eighty.
  Anyone who keeps learning stays young.
  Henry Ford (1863 - 1947)

 • The happiest life is that which constantly
  exercises and educates
  what is best in us.
  Philip Gilbert Hamerton (1834 -1894)  

 • Knowing yourself is the beginning of all wisdom.
  Aristotle (384 BC - 322 BC)

 • I put my talent in my work,
  I save my genius for my life.
  Oscar Wilde (1854-1900)

Discover

Om een goed fundament onder de begeleiding te leggen, zet AaT Discover analyses in. De analyses zijn het vertrekpunt voor ontwikkeltrajecten, of dat nu een persoonlijk traject is, een teamtraject of een organisatiebreed traject. De Discover analyses op basis van online tests zijn zeer geschikt voor zowel individuele als teambegeleiding en vormen bij AaT de basis voor executive, loopbaan- en outplacement coaching.
Discoverlogo2021gecertificeerdprofessionalgedragdrijfverenentalenten

Discover toont:

 • Gedrag - hoe je de dingen doet;
 • Drijfveren - waarom je de dingen zo doet, en
 • Talenten -  hoe talenten beter in te zetten zijn.

 

Discover analyses zijn gebaseerd op

wetenschappelijk onderzoek (Marston, Spranger, Allport, Hartman, MacLean) en ervaring binnen diverse disciplines (o.a. (werkplek) psychologie, neuroscience), worden constant geïnnoveerd en getoetst en zijn één van de krachtigste gereedschappen op het gebied van talentontwikkeling en performance management op dit moment.

Discover analyses geven inzicht in:

 • je natuurlijke gedrag en hoe je jezelf bij voorkeur gedraagt in je werkomgeving. Je krijgt daarbij tips hoe je effectiever wordt.
 • welke drijfveren je gedrag onbewust beïnvloeden. Bovendien leer je die van anderen te herkennen waardoor je beter kunt overtuigen en beïnvloeden.
 • je natuurlijke talenten, voor welke competenties je aanleg hebt of niet en welke sterke punten een oorzaak kunnen vormen voor valkuilen en ineffectief gedrag.
 • welk type rollen het beste bij jou passen, wat jouw meerwaarde voor de organisatie is en waardoor jij gemotiveerd wordt.
 • welke werkomgeving/organisatiecultuur het beste matcht met jouw kwaliteiten; zo kan ook duidelijk worden of je in een mismatch zit met de huidige werkomgeving.
 • de wijze waarop je het beste leert.

Voor particulieren, organisaties en bedrijven

Discover is zowel geschikt voor particulieren die hun drijfveren & talenten willen onderzoeken en ermee aan de slag willen, als voor managers in (middel)grote bedrijven en organisaties die een start willen maken met talent- of performancemanagement of dit in hun bestaande talent managementpraktijk willen integreren. De Discover drijfveren en talenten analyse zijn bijvoorbeeld een prima vervolg na Insight gedragsanalyses.

Managers die meer rendement willen halen uit het talent van hun medewerkers en dus meer inzicht willen krijgen in hun talenten en motivaties, hebben met Discover analyses een middel in handen dat verwachtingen van alle betrokkenen ‘managet', veel tijd bespaart en richting geeft voor investeringen. 
Inzicht in de Drijfveren- en Talentwielen van meerdere medewerkers op een afdeling of binnen een team verklaart veel van de communicatie en samenwerking binnen die afdeling of dat team, en geeft goede aanknopingspunten om deze te verbeteren. 

De Discover tests bestaan uit stellingen en zijn niet manipuleerbaar. De stellingen zijn zodanig gekozen dat er geen relatie gelegd kan worden tussen een stelling en een mogelijk vooraf bepaalde doelstelling. De acceptatie van de resultaten bij cliënten is groot. Cliënten geven aan verrast te zijn over de hoeveelheid informatie die uit Discover komt, hoe goed de resultaten blijken aan te sluiten en hoeveel profijt zij ervan ervaren in hun praktijk.

Marjan Schneider is gecertificeerd door Mastermind om middels coaching gesprekken en teamworkshops, deelnemers alle waardevolle informatie uit de Discover analyses te laten halen, bewust te maken van hun mogelijkheden en valkuilen, en te begeleiden bij hun keuzes en prestatieverbetering.

Tests en begeleiding kunnen ook in het Engels worden aangeboden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Privacy statement & Discover Verwerkersovereenkomst

All about Talent gaat uiteraard zorgvuldig om met persoonlijke gegevens van klanten die Discover analyses maken in het kader van coaching- en ontwikkelprogramma’s.

Lees hier het All about Talent's Privacyreglement en Discover Verwerkersovereenkomst volgens de AVG-wetgeving 2018.